Thursday, December 29, 2011

OMBAK RINDU

tuhan tolong lembutkan hati dia ,
untuk terima kau seadanya ,
kerna ku tak sanggup ,
kerna ku tak mampu ,
hidup tanpa dia di sisi ku ..


tuhan aku tahu banyak dosa ku ,
hanya ingat Kamu kala duka ku ,
namun hanya Kamu yang mampu membuka ,
pintu hatinya untuk cinta ku ...


malam kau bawalah rinduku ,
untuk dirinya yang jauh dariku ,
agar dia tidak kesepian ,
selalu rasa ada cinta agung ..


hujan bawa air mata ku ,
yang mengalir membasuh luka ku ,
agar dia tahu ku terseksa ,
tanpa cinta dia dihatiku ..


hanya mampu terserah ,
moga cahaya di penanti ..


tuhan tolong lembutkan hati dia ,
untuk terima ku seadanya ..


kerna ku tak sanggup ,
kerna ku tak mampu ,
hiduptanpadiadi sisi ku ..




aku hanya minat lagu ini jea .. ceritaaa ?sorry lah der , aku tak minat lah .. =.= sebab apaaa ? cerita dia tak sama dengan novel .. if nak buat , biar lah sama .. baru lah aku layan kan .. dan aku tak tahu kenapa orang lain tengok menangis beriya-iya .. tak sedih beb cerita ini .. kau baca novel baru lagi kau terasa .. takda feeling aku tengok movie dia tadi .. -.-'









Tuesday, December 27, 2011

TICKET !

rabu ,
28 dis 2011 ,
2.59 pm .

baru tadi aku dapat ticket FT ISLAND .. gembira ? semestynya .. kumpulan ini lah aku tunggu selama ini .. bukan senang dapat jumpa mereka kan .. terutama LEE HONGKI .. aku minat gyla kat dia .. SUMPAH ! hahah .. aku beli seat depan sekali .. rock zone .. mahal ? yea .. agak mahal .. tapi demi nak jumpa lee hongki secara depan-depan .. terpaksa lah .. bukan selalu pun .. hahaha .. weyh , sumpah .. tak sabar nak tunggu dorang datang malaysia .. ticket dah dapat .. tunggu hari jea akan menjelma .. melomapt macam orang gyla aku tadi .. bila posman bagi surat yang mengandungi ticket FT ISLAND ..  FT ISLAND , please come malaysia as fast as possible .. i cant wait anymore .. jebal .. =.= ~~


LETS ROCK AT PLAY ! FT ISLAND CONCERT .. IM SURE THIS CONCERT FREAKING DAEBAKKKKK ! >,< ;)



Monday, December 26, 2011

FOR YOU ^^

video


lagu ini special untuk awak .. ;) awak takkan dengar lagu ini kan .. sebab awak tak tau blog saya .. and saya takkan bagitahu pasal lagu ini .. sebab saya malu nak cakap dengan awakk .. so , biar lah saya jea yang dengar .. dan teringat kat awak .. HEHE ;PP

TENTANG A

ISNIN ,
26 DIS 2011 ,
10.07 PM ..

kadang-kadang saya rindu awak sangat .. kadang-kadang tidak .. kadang-kadang saya amat perlukan awak .. kadang-kadang tidak .. kadang-kadang saya sangat sayang awak .. kadang-kadang tidak .. bila saya mula rindu awak , jiwa saya tak teratur .. saya rasa nak jumpa awak sangat .. nak tengok awak senyum .. nak tenung mata hazel awak .. nak tengok awak ketawa .. nak dengar awak cakap .. nak dengar awak panggil nama saya .. nak marah awk ..semua lah .. sweet kan ? hehe ;) tapi mustahil kan .. sebab awak agak pemalu .. dan saya dengan awak sudah tiada apa-apa lagi .. hanya seorang kawan .. tapi perasaan ini tak boleh dibuang .. mungkin sebab saya masih suka dan sayang awak ? hahaha .. mustahil lah .. mungkin sebab kita pernah bersama selama 2tahun .. kemungkinan kecil .. tapi kita sudah berpisah sudah 1tahun .. tapi masih tak dapat lupakan awak .. awak pernah cakap awak masih sayang saya .. dan awak masih tunggu saya .. tapi tak boleh percaya sangat kan .. ntah lah .. selepas saya clash dengan awak .. saya couple dengan orang lain .. tapi masih teringat dekat awak .. saya pun tak tahu kenapa saya masih suka dan sayang awak .. apa keistimewaan awak ? mungkin awak cinta pertama saya .. cinta masa saya darjah tiga .. dan awak darjah lima .. saya ingat lagi awak .. awak pun mesti ingat lagi kan .. saya kenal awak masa bulan puasa .. awak bagi biodata awak masa saya tengah kemas rumah .. esoknya raya .. awak datang dengan basikal .. habis satu family saya tahu .. kelakar masa itu .. masing-masing malu-malu kucing .. HEHE .. lepas jea hari raya , kita lost contact .. tapi masa saya form3 and awak form5 .. kita bersama kembali .. bulan puasa jugakk .. dan kita start couple hari raya ketiga .. sama jea dengan mula-mula kita kenal .. rasa macam jodoh pulakk kan .. hehe .. walaupun awak tak romantik , saya tetap suka awak .. saya selalu cakap kat kawan saya .. yang awak kayu .. tapi memang kenyataan kan awak .. HAHA .. banyak lagi kenangan yang lucu bila bersama dengan awak .. saya takkan lupakan kenangan itu .. saya tahu , awak pun ingat kenagan itu jugakk .. sebab kita pernah cakap pasal ini kan .. luahkan perasaan masing-masing .. apa yang terpendam dalam hati .. saya takkan lupakan kenangan ini semua awak .. itu janji saya .. dan saya harap awak takkan lupakan saya .. okayyy ? ;)

p/s : SAYA MASIH SUKA KAN AWAK .. SAYA HARAP CUTI MID TERM INI , SAYA DAPAT TENGOK MUKA AWAK HARI-HARI .. HAHAHA .. SARANGHAE ! ^-^v



Monday, December 19, 2011

HOME !

selasa ,
1.21 pm ,
20 dis 2011 ,

weyh , sumpah gyla aku tak sabar nak balik KL .. sebab apa ? sebab aku nak suroh akak aku belanja aku makan , wayang , shopping .. hahah .. takda lah .. sebba aku bosan tahap siamang aku duduk sini .. like HELL yeah .. =.= dah macam dalam gua pun ada .. aigooooo ~ hari ini , tempat aku belaja ada kempen derma darah .. aku punya lah cantik nak plan nak derma darah dengan kuncu-kuncu ku .. tapi spoil betul .. ! >,< aku tak boleh .. sebab apa ? aku pun tak tahu .. A . B .C . lalalala ~ nampak tak aku seorang yang berhati mulia .. haha.. tak lah ! sebenarnya , tujuan utama kau nak dapatkan cop aktiviti .. alang-alang peluk pekasam , biar sampai pangkal lengan nya .. ntah betul kea tak peribahasa aku tuh .. TIBAI ! ;P  hari sabtu ary tuh , aku bawak kereta .. best sial bawak kereta .. wah , nampak sangat aku baru belaja bawak kereta kan .. BIASA ! sebelum nih aku ada driver .. so tak payah sangat lah nak bawak kereta bagai ..sekali bawak , perghhh ! macam nak bawak kereta tuh 10 tahun tanpa henti .. SAKAI ! hahaha .. first time bawak kereta .. terus nak bawak atas jalan .. sekali bawak , parkison aku .. hahaha .. SELEKEH BETUL ! ini lah aku .. yang cepat panic plus nervous .. hohoho ^-<




Monday, December 5, 2011

miss you , appa . =.=

selasa, 6 dis 2011 ,
1.44 pm ,

appa ? semua orang mempunyai ayah .. betul takk ? aku pun .. tapi ayah aku dah tiada .. aku rindu sangat dengan ayah aku .. walaupun aku tidak melakar banyak kengan dengan dia .. walaupun aku tidak merasa kasih sayang dari dia .. walaupun aku tidak dapat merasa sebuah pelukan yang hangat dari dia .. walaupun aku tidak dapat merasa sebuah ciuman dari dia .. walaupun aku tak berapa kenal ayah aku sendiri .. hati ini tetap merindui dia .. kepala ini tetap mengingati dia .. kekadang , aku berasa jeles bila kawan-kawan aku cerita pasal ayah dorang .. dapat merasa kasih sayang dari seorang ayah .. sedang kan aku .. aku hanya mendapat kasih sayang dari seorang ibu .. bukan aku tak bersyukur dengan kasih sayang dari seorang ibu .. tapi manusia kan , mesty nak merasai kasih sayang dari kedua-dua orang tua kan .. itu lah apa yang aku rasa .. andai aku diberi peluang mempunyai seorang ayah ,aku akan sayangi dia .. walaupun dia jahat , aku tetap sayang dia .. tanpa dia dan mak aku , aku takkan ada kat sini .. betul tak ? papa , ayu rindu papa sangat-sangat .. walaupun kita hanya bersama dalam waktu yang singkat .. ayu sayang papa .. ayu rindu papa .. ='(