Tuesday, January 24, 2012

hobi

SELASA ,
24 JAN 2012 ,
8.36 PM ,

sekarang saya lebih gemar membaca buku motivasi diri dan buku berkaitan dngan buku sejarah ? kenapa ? saya pun tak tahu kenapa saya suka baca buku itu .. sekarang saya baru ada 3 buah buku .. sebab baru nak mula membaca buku pasal ini kan .. baca novel ? makin kurang .. saya pun tak tahu kenapa tak berapa nak suka baca novel .. pelikpelik .. ==' sekarang suka baca buku motivasi , mungkin sebab saya ingin belajar dan mengenal sebuah kehidupan saya dan orang sekeliling saya .. mengenal orang sekililing memang agar sukar .. sebab kita tak tahu macam mana sikapnya .. masa silamnya .. semua itu kita tak tahu .. bukan itu sahaja , dapat memupuk keyakinan diri , dapat mengawal perasaan , dapat berkomunikasi dengan baik .. bukan semua orang dapat melakukan ini semua .. sebab manusia di muka bumi ini tidak sempurna .. hanya-NYA sempurna .. iaitu ALLAH SWT .. manusia hanya mampu menjadi yang terbaik .. bukan menjadi yang sempurna .. betul takk ? saya juga dapat memotivasikan diri saya .. tabah menghadapi cabaran hidup .. tidak mudah melatah dengan situasi yang negatif .. dan saya akan berusaha untuk menjadi yang terbaik .. dan boleh membanggakan keluarga saya .. dengan buku ini lah saya belajar mengawal situasi .. berfikir dahulu .. tidak cepat melatah .. buku ini seolah memberi semangat kepada saya .. semoga saya menjadi yang terbaik .. INSYAALLAH .. ;)




Tuesday, January 17, 2012

stresss ~

SELASA ,
17 JAN 2011 ,
9.50 PM ,

3 hari ini aku mengalami stress yang teramat dashyat .. segala urat hijau , biru , pink , merah ,kuning sume tercabut .. gara-gara test and quiz punya pasal .. 1 hari dua test .. subject membaca pulak tuh .. hari seterusnya test and quiz .. bengkak-bengkak kepala aku buatnya .. aku dah malas bab membaca baca ini .. cepat mengantuk .. dan cepat bosann .. if dah bosan , apa lagi .. layan korea lah kerja aku .. tapi tetap stressss ~ tapi sekarangggggg , aku rasa aku baru dapat hidup .. hirup udara yang agak tak agak segar ini .. sebelum ini rasa badan aku jea bergerak .. roh melayang melawat tempat tempat yang indah jea .. hahahaha .. sebab test and quiz aku dah selamat kebumikan nya .. semoga kau bahagia yea .. if ada umur yang panjang kita jumpa lagi .. buat sekarang kau jangan kacau aku lagi .. bagi aku bernafas dengan tenang .. bila aku sudah rindu kau .. kau muncul okayyy .. hehehe ;)


video
stresss mode 


happy mode 



Sunday, January 15, 2012

FT ISLAND CONCERT

AHAD ,
15 JAN 2011 ,
11.18 PM.

semalam hari paling bermakna dalam hidup aku .. dapat jumpa ft island .. f2f .. sumpah , handsome gyla dorang  .. dalam gambar dah handsome .. kat lua lagi lah bertambah handsome .. ;) concert dorang memang terbaik lah .. tak sia-sia aku penat berdiri semalam .. jerit jerit sampai hiang suara .. memang best lah kan .. ft island concert freaking daebak ! jjinja daebak ! daebak ! daebak ! >,< dorang pun fun jea semalam .. sporting lah dorang .. even dorang tak pandai sangat speak english .. tapi dorang try cakap untuk berkomunikasi dengan kitaorang .. dan kitaorang pun speak korean jugakk dengan hongki .. best sangat20 .. rasa macam nak rewind jea banyak kali .. kan bagus ada control time .. bole aku rewind waktu concert itu .. ahahah ..and thanks jugak kepada kak erin .. teman aku pergi concert .. dan have fun di sana .. ;) and to iekin jugakk .. sebab teman aku pergi buat rambut untuk concert and belanja aku makan japanese cuisine .. sedapp sangat .. heheh .. iekin , jangan lupa plan kita nanti .. bulan 4 pergi makan korean cuisine pulakk .. xsabar .. hahha


P/S: FT ISLAND JJINJA BOSHITA .. JJINJA DAEBAKK .. FT ISLAND JOHAYO .. FT ISLAND MANSE , MANSE , MANSE .. SARANGHAEYO ! >,<   ♥ ♥ ♥














Tuesday, January 10, 2012

sembilan belas

RABU,
11 JAN 2012,
1.09 AM

semalam birthday aku .. dah tua dah aku .. hahaha .. aku nak ucapkan terima kasih kepada sesiapa yang wish birthday kat aku .. ;) terutama family aku and bestie aku .. yang banyak beri sokongan kat aku .. beri aku sebuah kehidupan .. walaupun aku bukan seorang yang perfect .. tapi aku cuba hidup untuk menjadi yang terbaik dalam family aku .. selama aku hidup ini, macam-macam halangan aku hadapi .. walaupun belum pernah lagi menghadapi cabaran yang besar .. tapi aku berjaya hadapi itu semua .. aku cuba menjadi seorang yang tabah .. macam mak aku .. seorang emak tunggal yang menyara kami .. menghadapi hidup yang susah .. bekerja keras .. hanya untuk menyara kami .. beri kami pendidikan , makanan dan tempat tingga yang sempurna .. seorang wanita yang bergelar mak sanggup buat apa sahaja untuk anak-anaknya .. walaupun tidak mempunyai kudrat yang kuat .. aku bangga mempunyai mak macam itu .. walaupun tiada seorang lelaki di sisinya , dia mampu menjalani hidupnya .. tabah menghadapi segala-galanya .. baginya , anak-anaknya lah hartanya .. bukan wang , bukan barang kemas .. tapi anak-anak .. dia pernah cakap kat kami .. "MAMA SANGGUP BERAPAR ASALKAN ANAK-ANAK MAMA KENYANG .." bertapa sayangnya dia pada kami adik-beradik .. walaupun kami buat perangai .. dia tak marah kami .. hanya menegur dengan suara yang lembut .. itu lah mak aku .. seorang wanita yang penyayang dan tabah .. aku sangat sayang dia .. dialah segala-galanya buat aku .. ;) oppsss , lupa pulakkk .. emo sangat cerita pasal mak aku .. lupa nak cerita pasal dorang .. aku agak tesentap bila 2 insan nih  tak wish birthday kat aku .. sampai hati korang lupa birthday aku kan .. sobs , sobs , sobs .. sal jea wish kat aku .. and korang lupa birthday aku .. ;((



Tuesday, January 3, 2012

=.="

RABU ,
4 JAN 2012 ,
1.07 AM ,

pejam celik pejam celik .. dah masuk tahun baru .. cepat kan .. terasa macam baru jea abes spm .. umor pun makin meningkat .. =.=  tak lama lagi birthday aku .. aku harap aku temui ayu yang baru dalam hidup aku .. aku taknak ayu yang lama .. berusaha untuk jadi yang lebih baik .. INSYAALLAH .. ;) skarang aku tengah prepare nak jawab quiz and test bagai .. memang agak .. grrrrr ! >,< ape bole buat .. as student kena lah study kan .. tapi mood malas nih still ada .. ottokhae ? ==" umm , dalam tengah busy2 nih .. sempat lagi aku teringat kat dia .. rindu lah konon .. nak buat macam mana .. tiba2 otak nih melayang kat sana .. dah masa nak balik sini .. takda kesempatan nak jumpa dia .. nasib2 .. takpea .. next week aku balik .. aku jumpa dia .. dan yang paling penting .. aku dapat jumpa artis kesayangan aku .. sumpah aku minat gyla kat group ini .. dan aku tak sabar gyla nak tunngu sabtu minggu depann .. wahhh , FT ISLAND JJANG ! >,< ;) <3